Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 октября 2017, 13:32
5830
11

Шахтар впевнено переграв Карпати у Харкові

Команда Паулу Фонсеки не залишила шансів львів'янам на полі стадіону ОСК «Металіст»

| Обновлено 02 октября 2017, 13:32
5830
11
Шахтар впевнено переграв Карпати у Харкові
ФК Шахтер, Факундо Феррейра
Після недавнього єврокубкового матчу «Шахтаря» проти «Манчестер Сіті» наставник гірників Паулу Фонсека зробив одну лише одну «вимушену» заміну: замість дискваліфікованого Степаненка на поле вийшов Алан Патрік. З особливим настроєм вийшов на поле Марлос, для якого після натуралізації це був перший матч в якості українця. В «Карпатах» все ще продовжується пошук оптимального складу. Цього разу вже 30-м за ліком гравцем, задіяним в основному складі, став Швед, який, повернувшись із «Севільї», до цього відіграв лише одну гра за молодіжний склад «левів». Відбувши дискваліфікацію, знову вийшов на поле Федецький, а також після деякої перерви знову в основі був Мірошниченко.
 
«Гірники» з перших хвилин захопили ініціативу і зі штрафного міг відзначитись Алан Патрік, але з вигідної позиції пробив вище воріт. І все ж, «Шахтар» провів швидкий гол. Бутко свій рейд правим флангом завершив вивіреною передачею на Феррейру і аргентинець пробив у незахищений кут воріт, провівши свій вже 28-й гол в українській Прем’єр-лізі. Так «Шахтар» в ролі господарів поля збільшив свій гольовий серіал у ворота «Карпат», який з 1997 року триває вже 19 (!) ігор. Згодом Феррейра міг оформити дубль, але Лобай у підкаті вчасно вибив м’яч на кутовий.
 
Господарі поля продовжували більше контролювати м’яч, а «карпатівці», залишивши попереду одного Гладкого, на своїй половині поля вдало оборонялися. В одному з епізодів вчасно зіграв на виході, як польовий гравець, Мисак, випередивши на мить Тайсона, який вперше у цьому чемпіонаті вийшов на поле з капітанською пов’язкою. Бракувало влучності дальнім ударам Марлоса та Бернарда. Разом з тим, вдало діяв на «другому поверсі» і Нестеров, часто випереджаючи суперників.
 
Під кінець тайму вже Мисак врятував ворота після удару сходу Тайсона, якого вивів на ударну позицію Марлос. Пожвавлення вже біля воріт «Шахтаря», коли Пятов спочатку парирував удар Мірошниченка, і тут же голкіпер «Шахтаря» відреагував на удар Шведа, який зіграв на добиванні.
 
Другий тайм знову розпочався атаками «Шахтаря», гравці якого на підступах до штрафного подовгу переводили м’яч з флангу на фланг, і небезпечних моментів біля воріт «Карпат» не виникало. А другий гол у ворота «левів» виявився курйозним. Захисник Ісмаїлі з лівого флангу атаки робив передачу партнерам, захисник «Карпат» у падінні намагався вибити м’яч на кутовий, проте «смугастий» зрикошетив у ворота львівського клубу – 2:0.
 
Підопічні Паулу Фонсеки, не зважаючи на рахунок, продовжували активно шукати шляхи взяття воріт «зелено-білих» і часто застосовували дальні удари, проте Алану Патріку бракувало влучності. Сергій Зайцев згодом замінює Гладкого на Акулініна, який, до речі, раніше забивав за «Шахтар», але молодіжний склад «гірників». З особливим настроєм вийшов на заміну і Бланко-Лещук, який свого часу опинився в «Шахтарі» транзитом саме через «Карпати». 
 
Проте обом високорослим нападникам змінити рахунок на харківському ОСК «Металіст» не вдалося. Перемога «Шахтаря» могла бути і з великим рахунком, але в компенсований час Мисак дивом відреагував на «зрячий» удар Марлоса. У підсумку «Карпати» продовжили свій безвиграшний серіал на полі «Шахтаря», який в українських чемпіонатах з 1992 року триває вже 25 ігор: 4 нічиї та 21 поразка. «Шахтар» продовжує очолювати турнірні перегони у Прем’єр-лізі, а «Карпати» за очками вже наздогнала і «Сталь», яка перебувала у «зоні вильоту» і зіграла внічию у Львові з «Вересом».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Шахтер» (Донецк) - «Карпаты» (Львов) - 2:0 (1:0)

Факундо Феррейра, 7, Артем Федецкий, 65 (автогол)

«Шахтер»: Андрей Пятов, Иван Ордец, Исмаили, Ярослав Ракицкий, Бернард, Богдан Бутко (Виктор Коваленко, 84), Алан Патрик (Иван Петряк, 85), Ромеро Марлос, Тайсон, Фред, Факундо Феррейра (Густаво Бланко-Лещук, 79)

«Карпаты»: Роман Мысак, Марьян Швед (Амбросий Чачуа, 52), Андрей Нестеров, Артем Федецкий, Денис Мирошниченко, Иван Лобай, Игорь Я. Худобяк, Александр Гладкий (Карраскаль, 68), Павел Ксенз, Сергей Мякушко, Фернандо Тиссоне (Леонид Акулинин, 77)

Иван Ордец, 75. Бернард, 89. - Артем Федецкий, 45.

Арбитр: Александр Дердо (Чорноморск)

Удары (в створ): 17 (5) – 3 (2).
Угловые: 8 – 0.
Офсайды: 1 – 3.

Зрителей: 10.480.

ШАХТЕР - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины
Футбол | 27 марта 2024, 14:11 13
«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины

Бывший защитник сборной Украины не считает, что Таловеров соответствует уровню национальной команды

Хавбек Исландии назвал украинского игрока, который его больше всего поразил
Футбол | 27 марта 2024, 13:24 0
Хавбек Исландии назвал украинского игрока, который его больше всего поразил

Йон Дагур Торстейнссон отметил игру Андрея Лунина

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Patriot  UA
Колись тішилися.що виграли Карпати. тепер тішимося.що не виграли інші АУТСАЙДЕРИ!
FoZZy
Назаркевич Юрий Михайлович - руководитель пресс-службы ФК "Карпаты". В связи этим у меня вопрос: какие претензии могут быть к сайту, если эту статью писал руководитель пресс-службы львовского клуба?
twister2806
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
reignofshakhtar
Всіх з черговою перемогою і +2! Нажаль, Рака та Бутка втратили... Могли забивати значно більше
VAD
И Бернард показал в очередной раз нутро кротов
В нормальном чемпе отдохнкл бы больше обычного
VAD
заголовок такой будто 5:0 обыграли
Evil
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил