Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 13 августа 2017, 20:13
7069
19

Бойовий футбол у спекотний день: Маріуполь всуху розгромив Карпати

Команда Олександра Севидова записала до свого активу ще одну перемогу з великим рахунком

| Обновлено 13 августа 2017, 20:13
7069
19
Бойовий футбол у спекотний день: Маріуполь всуху розгромив Карпати
fcmariupol.com
Поєдинок сусідів по турнірній таблиці завжди викликає додатковий інтерес. До того ж, востаннє «Карпати» приїжджали до Маріуполя два роки тому. Серед вболівальників був помітний і тренер-гвардієць Мирон Маркевич, в активі якого 622 (!) матчі  біля керма різних команд. До речі, серед усіх головних тренерів «левів» Маркевич найчастіше у чемпіонатах України очолював «Карпати» (210 ігор).
 
Порівняно  з минулим туром в стартовому складі «зелено-білих» відбулися певні зміни. Замість Ткачука та Лобая в основу «левів» повернулися легіонери Ді Франко та Кортеджано. А для Нестерова це був 100-й матч в Прем’єр-лізі.
 
Керманич «Маріуполя» Олександр Севидов, який нагадаємо, три роки тому очолював і «Карпати», також зробив кадрові ротації, повернувши в основу Вакуленка та Чурка. І саме Чурко у дебюті поєдинку першим змінив нулі на табло стадіону «Іллічівець». Після атаки правим краєм за участю екс-гравця «Карпат» Кожанова та навісної передачі Болбата Чурко, випередивши Чачуа, зумів головою пробити у дальній верхній кут воріт Підківки, провівши свій 10-й гол в елітному дивізіоні.
 
Не встигли підопічні Серхіо Наварро оговтатися від такого розвитку подій, як м’яч вдруге опинився у сіті воріт «левів», і знову за участі Чурка. Після передачі В’ячеслава м’яч від голови захисника Лебеденка несподівано для усіх зрикошетив у ворота «Карпат». Для «зелено-білих», до речі, це вже рекордний, 18-й у чемпіонатах «самостріл».
 
«Карпатівці» могли скоротити відрив у рахунку після удару свого захисника Нестерова, але досвідчений  капітан «Маріуполя» Худжамов врятував команду, парируючи небезпечний удар суперника.  Також капітан-воротар азовців був на місці  і після удару Ді Франко.
 
Підчас перерви Наварро вирішив випустити на поле земляка Аркеса, який замінив Чачуа. Ледь почалася друга половина зустрічі, як господарі знову могли забити курйозний гол, але цього разу Підківка встиг відреагувати на рикошет від Кортеджано. Тренерський штаб «Карпат», намагаючись переламати хід поєдинку, продовжував робити заміни, і замість Дебелка на вістрі атаки почав діяти Рібас.
 
Севидов також почав освіжати сили, і на поле вийшов ще один екс-«карпатівець» Рудика. Обидва суперник продовжували швидко переходити центр поля, проте до небезпечних моментів справа не доходила. Так, Підківка без проблем ліквідував загрозу після передачі Мишньова, а Худжамов також вчасно ліквідував загрозу після удару досвідченого Худоб’яка. Бракувало влучності і дальнім ударам Непляха та Мишньова, як і «карпатівцям» Лебеденку та Маркесу.
 
Заключний відрізок матчу пройшов у взаємних атаках. «Карпати» за підтримки своїх вболівальників, які вирушили у далекий для Львова Маріуполь, намагалися «розмочити» ворота суперників. Таку нагоду мав Худоб’як, але спочатку Худжамов врятував команду, а згодом і захисник Яворський. Натомість Рібас пробивав вище рамки воріт.
 
Гравці ж «Маріуполя» своїм шансом скористалися, і в компенсований час матчу Болбат реалізував свою вилазку до воріт гостей голом, пробивши низом повз Підківку в ближній кут – 3:0.
 
У підсумку «Маріуполь» здобув свою ювілейну, 20-ту велику домашню перемогу у чемпіонатах України,  в т.ч. першу над «Карпатами». При цьому, маріупольці здобули ювілейну, 110-ту домашню перемогу у чемпіонатах України. «Карпати» ж зазнали рекордної у чемпіонатах 52-ї гостьової поразки з великим рахунком.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ 
 
«Мариуполь» – «Карпаты» – 3:0 (2:0)
 
«Мариуполь»: Рустам Худжамов, Евгений Неплях, Игорь Кирюханцев, Вячеслав Чурко (Максим Белый, '75), Денис Кожанов (Сергей Рудыка, '56), Сергей Яворский, Руслан Фомин (Виталий Виценец, '89), Виталий Кольцов, Дмитрий Мышнёв, Сергей Вакуленко, Сергей Болбат
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Андрей Нестеров, Артем Федецкий, Гуидо Кортеджано, Денис Мирошниченко, Орест Лебеденко, Дмитрий Клёц, Игорь Худобяк, Амбросий Чачуа (Марио Аркес, '46), Франсиско Ди Франко (Максим Грысьо, '70), Роман Дебелко (Себастьян Рибас, '53)
 
Арбитр: Сергей Бойко (Киевская обл.)
 
 Вячеслав Чурко, 10, Орест Лебеденко, 18, автогол, Сергей Болбат, 90+2.
 Виталий Кольцов, 6. Руслан Фомин, 21. Дмитрий Мышнёв, 90. - Себастьян Рибас, 67. Артем Федецкий, 84.
 
Удары (в створ): 11 (6) – 12 (7).
Угловые: 1 – 6.
Офсайды: 3 – 0.

Зрителей: 9.120.
 
 
Протокольные данные сверены с официальными.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»
Футбол | 28 марта 2024, 15:15 22
Агент: «Судаков после Евро легко может стоить 150 миллионов евро»

Никита Швец рассказал, как участие на чемпионате Европы увеличит стоимость украинских игроков

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 19
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dragon9
Накипіло.
В нас худобяк на фланзі грає. Про кортеджано і якогось перестрашеного лебеденка (як він може попадати в склад?) взагалі мовчу. А Дебілко який з метра в пусті не забив Сталі? як він опинився в складі? А кьоц... він замість того шоб віддати пас - крутиться навколо себе 3 рази. Іньєста недороблений. А Воротар наш то взагалі 3.14здець. Як можна просрати такого воротаря як Боровик? А в основу ставити підківку з перестрашеною мордою, якого я бачу майже кожного тижня з бутилкою пива. За одного мірошніченка нічого поганого сказати не можу. Дибільне керівництво за копійки нормальних футболістів продає (Лещук, Вася Красець, Швед і т.д а замісь них непонятно кого бере) Я так зрозумів просто зверху йде вказівка хто має грати в складі, а тренер вже їх виставляє. Тільки так можу пояснити рішення ставити Худобяка і Чачуа на фланги атаки. Аж смішно звучить. Коли з іншої сторони фланги рвуть такі футболісти як Кожанов, в нас тим часом худоб"як поки прийме, розвернеться то вже і не буде кому пас давати бо мяч заберуть. Поки деякі люди не будуть впливати на стартовий склад то діла не буде.
Команди вже пережили 3 спади і 3 взльоти поки ми з 2011 хочемо вернути ті славетні Карпати. 7 років будуєм команду і стабільно 3 місце знизу. Ну шо тут сказати, мені стидно за команду.
А про представлення новачків щось варто казати??) Мені здається неймара в псж представляли скромніше) А шо у результаті? Тільки не треба писати про адаптацію. Там нема шо адаптувати.
and878787
Залишити гравців Карпат на тиждень біля Маріуполя в АТО,може тоді почнуть грати.А якщо ні тоді Лужного взяти в оренду на місяць, хай п....лєй дасть,або розганяти весь іспанський зброд на ..й!!!
LembergWestUkraine
В минулому турі цим під....арасам Дон Педро дав премію 500 000 гривень........
Кур.........ва, та пів країни за премію в МІСЯЦЬ в 500 гривень ї.....баше шо Папа Карла, а цим рагулям ППД такі бабки платить тай вони бухають по львівських пабах, а не футбол грають!
Позорище !!!
Андрей Овчаренко
Эх, хотел же ставку сделать на Мариуполь, совсем из головы вылетел матч(
krotjjjet777
Интересный матч. Моментов много. Карпатам уважуха за отсутствие околофутбольных тем. У НАС В СТРАНЕ КАК ВЫЯСНИЛОСЬ ОДНА КОМАНДА СЕПАРОВ ЭТО ДИНАМО КИЕВ!"!!
dima.gerrard
Мариуполь красавы👍👍
l_pogulianka
Коли ця агонія закінчиться???по швидше б,самі не грають іншим не дають,бігає стадо трупаків футбольних,герб командний зневажаючи,кожен рік одне те й саме,щось будують,будують розповідають про шалені плани(які в жопу єврокубки???) ким??? 157 тренерів змінили,недолугі,що змінилося ні х..,тільки газон паскуди псують,люди стараються, траву доглядають,справу добру роблять,а воно вийде побігає,після матчу поскиглить на пресусі і задоволене життям,тьху б-ть,спІртсмени х..ві.Про керівництво взагалі промовчу -цвинтар (кладовище) ще той ...Всім нам гарного вечора!Чого декому не побажаю-кому,здогадатись не важко.
karron
До речі після перемоги їм дали премії а що буде після поразки?
LembergWestUkraine
То шо один сєпар рижий фінансує три фарм команди за бабки,які краде в Народу України це ше не означає шо так вічно буде, подивимось колись шо буде з цими фарм клубами сєпарськими як від кормушки відсунуть рижого чи ласти коли він склеє!
vantak123
Чемпионат донецкой области,в пятёрке три из пяти команд с Донбасса,и это при том,что три из четырёх не могут играть дома,жесть.Мариуполь шикарно играл,и это ещё судья тащил Карпаты,не поставил пенальти за фол против Фомина,и не свистнул когда тот-же Фомин мог выйти один на один,там должна была быть красная карточка.Карпаты во втором тайме смотрелись прилично,игра была равная,но Мариуполь качественнее реализовывал свои моменты.
gerasim811
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил